PROJECTS

神奈川大学新国際学生寮Kanagawa University International Exchange Student Residence

神奈川大学新国際学生寮 / Kanagawa University International Exchange Student Residence
Client:
Kanagawa University
Year:
2016
Type:
Competition
Location:
Yokohama, Kanagawa, Japan
Collaborators:

JV:
DS+ihrmk
Structural Engineer:
ASA
Installation Engineer:
Zo Consulting Engineers
Landscape Designer:
STGK

Status:
Not chosen

「森の港」に集う

世界各国からの人々・情報が集まる横浜港から神奈川大学へ向かう途中の豊かな緑の高台に計画された大学の国際学生寮の提案。
ひだのあるリングの重なりによって、周縁部に地域のための散歩道を、そして内部に凹凸のある中庭を設けることで、留学生や全国からの学生、地域住民が出会う「森の港」を作ろうとした。

"Forest Port" where many people gathered

A proposal for an international student dorm planned for the rich green elevated area on the way to Kanagawa University from Yokohama Bay, where people and information gather from every country in the world.
Through overlapping pleated rings, I set up a promenade around the edge and an uneven courtyard on the inside to create a meeting place for exchange students, students from around Japan, and local residents. This is called "Forest Port".